ebm-papst AUTOMOTIVE & DRIVES ROMANIA SRL

ebm-papst România este producător de motoare electrice și ventilatoare de mici dimensiuni. Suntem unul dintre actorii principali din industria motoarelor pentru o multitudine de sectoare din Europa și din întreaga lume în ceea ce privește calitatea, cantitatea și flexibilitatea.

EBM-PAPST AUTOMOTIVE & DRIVES ROMANIA SRL, o filială a grupului, a fost înființată la Oradea în noiembrie 2017.

Compania funcționează într-o clădire special construită de către dezvoltatorul Western Logistics din Parcul Industrial Vestic Oradea. Clădirea are o suprafaţă totală de 6.300 metri pătraţi din care 3.500 de metri pătraţi reprezintă zona de producţie, 1.500 de metri pătraţi zona de depozitare şi 1.300 de metri pătraţi spaţii de birouri şi zone administrative.

În anul 2018, grupul ebm-papst a investit 5 milioane de euro în linii de producție și echipamente pentru fabrica din Oradea. Cea mai mare investiție a fost în formarea și calificarea a 110 angajați.

Motoarele electrice produse de fabrica din România sunt destinate unor industrii diverse: medicale (paturi chirurgicale, măști de protecție pentru zonele cu risc), textile (mașini de cusut industriale), electronice (benzi transportoare), automobile (diverse sisteme de ventilație).

Compania își extinde constant capacitatea de producție în Oradea. La sfârșitul anului 2020, se estimează că ebm-papst Romania va avea la 400 de angajaţi.